Za 2 osobe potrebno vam je:
- 200g zelene pašte (barilla tagliatelle)
- 200g repića škampića :D
- 0.5l vrhnje za kuhanje (Dukat Brzo & Fino)
- 1 glavica kapule, omanja :)
- 1 češanj češnjaka
- 0.1l bijelog vina
- sol, papar, vegeta (po želji)
- maslinovo ulje
Bacimo se na posao:
Na maslinovom ulju popržimo sitno isjeckanu kapulu dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodamo repove škampića te ih pirjamo 3-4min. Nakon toga dodamo sitno nasjeckani češnjak te podlijemo sa bijelim vinom. Pustimo da sve prokuha 3-4min te dodamo vrhnje za kuhanje i začine. Ostavimo na laganoj vatrici 10ak min, uz povremeno miješanje dok se vrhnje ne zgusne.
Dok se to sve krčka stavimo kuhati vodu za paštu u koju smo stavili prstohvat soli. Kad voda zakuha u nju ubacimo tagliatelle te pustimo da se kuhaju 10ak minuta. Skuhanu paštu procijedimo i pomiješamo sa umakom.
P.s. Ako želite da jelo bude još ukusnije pomiješajte gotovu paštu sa umakom i pustite da prokuha na laganoj vatri još 2-3 min kako bi se pašta povezala sa umakom.
Evo i fotkice, njammmmmi. Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar