utorak, 4. rujna 2012.

Zelena pašta sa škampima :)

Za prvi službeni (lol) post sam odlučila staviti nešto što me posebno uveseljava (dobra hrana :D) i nešto što obožavam (a to je tjestenina na sve načine). Jelo je pripremio moj dečko koji je kuhar (blago meni :D), dok sam za slikanje zaslužna ja (bravo ja :)). Evo recepta:

Za 2 osobe potrebno vam je:

  • 200g zelene pašte (barilla tagliatelle)
  • 200g repića škampića :D
  • 0.5l vrhnje za kuhanje (Dukat Brzo & Fino)
  • 1 glavica kapule, omanja :)
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.1l bijelog vina
  • sol, papar, vegeta (po želji)
  • maslinovo ulje
Bacimo se na posao:

Na maslinovom ulju popržimo sitno isjeckanu kapulu dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodamo repove škampića te ih pirjamo 3-4min. Nakon toga dodamo sitno nasjeckani češnjak te podlijemo sa bijelim vinom. Pustimo da sve prokuha 3-4min te dodamo vrhnje za kuhanje i začine. Ostavimo na laganoj vatrici 10ak min, uz povremeno miješanje dok se vrhnje ne zgusne.
Dok se to sve krčka stavimo kuhati vodu za paštu u koju smo stavili prstohvat soli. Kad voda zakuha u nju ubacimo tagliatelle te pustimo da se kuhaju 10ak minuta. Skuhanu paštu procijedimo i pomiješamo sa umakom. 
P.s. Ako želite da jelo bude još ukusnije pomiješajte gotovu paštu sa umakom i pustite da prokuha na laganoj vatri još 2-3 min kako bi se pašta povezala sa umakom.

Evo i fotkice, njammmmmi. Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar